Vedligeholdelse af tag

Er dit tag af ældre dato, så lad os se på det sammen.

Måske er det tid til, at taget skal udskiftes, men det kan også være, at taget ved enkelte småreparationer kan holde mange år endnu.

Hold selv øje med skader på dit tag – eller få os til det

De samme skader går igen og igen, når vi taler om tag, der begynder at skrante. De mest typiske skader er virkelig værd kende, når du skal vurdere dit tag. Du kan se de typiske tagskader her:

• Ødelagt understrygning
• Rådne vindskeder
• Utæt undertag eller skotrende
• Skader ved brudte flader, fx. ved skorsten og vinduer

Vil du være helt sikker på tagets tilstand, udfører vi tagtjek for dig.

Tageftersyn

Du kan med min hjælp nemt passe på dit tag.

Jeg efterser dit tag grundigt to gange om året. På den måde opdages skader, før de vokser sig uoverskueligt store og dyre.

Man udfører typisk årets første tagtjek sidst på foråret, så huset er klar til at modstå sommerregnen. Sidst på efteråret, når bladene er faldet af træerne, er det tid til at tjekke huset igen.

For at få det bedst mulige overblik over tagets tilstand, tjekker jeg selve tagryggen udefra – men også konstruktionen, som kan ses under taget inde i huset. Her tjekker jeg også altid grundigt for synlige fugtskader, hvilket du også selv bør gøre året rundt og ikke kun ved de årlige tagtjek.

Symptomer – løs det, inden det bliver dyrt.

Herunder kan du se, hvilke symptomer du skal se efter. Hvis du finder begyndende skader eller utætheder, kan det som regel betale sig at få løst tagproblemerne, før de vokser og bliver usunde for huset og dets beboere.

Tegl

Sten og mørtel falder ned fra taget, eller det begynder at bue. Der opstår afskalning i forbindelse med frost samt revner i stenene.

Fibercement

Begyndende forvitring, revner, misfarvning, skjolder og mos, der kommer igen, når du fjerner det.

Beton

Forvitring, betonen ædes væk og der opstår huller ned i stenene