Skal du have anlagt en træterrasse?

Kom godt i gang med din nye træterrasse

Træterrasser er meget forskellige, og skal dække nogle forskellige behov. Nogle er store, andre er små og nogle er overdækket eller hævet i niveau. De kommer i mange former og udtryk, og derfor kan det være svært at vælge den helt rigtige type træterrasse til netop din bolig. Hos Byggefirmaet Birk står vi selvfølgelig altid klar med gode råd og hjælper dig hellere end gerne.

Inden du påbegynder dit træterrasseprojekt

Inden vi kan gå i gang med at anlægge en ny træterrasse, er der nogle ting, som du skal have tænkt over:

  • Hvad er dit budget?
  • Hvor skal træterrassen ligge?
  • Skal den være i forlængelse af boligen eller et særskilt sted i haven?
  • Skal træterrassen være på solsiden, have aftensol, skal den ligge i læ, osv?
  • Hvordan skal den se ud i forhold til din bolig og have?
  • Skal den males efterfølgende?
  • Skal træterrassen være overdækket eller hævet i niveau?

Bestil tilbud

Kontaktoplysninger

Hvilke træterrassetype skal du vælge?

De primære træterrassetyper

Der findes flere forskellige typer træterrasser, men det er primært tre slags, der går igen i de danske haver.

Den mest almindelige træterrassetype er den terrasse, som er i niveau med haven. Fordelen ved den er, at den er nem at anlægge og samtidig er den nem at udvide, hvis man ønsker det.

Har du en skrå have eller har din bolig en høj kælder, kan det være en god idé med en træterrasse i flere niveauer eller en hævet terrasse. En hævet terrasse vil passe godt til boligens udtryk.

Som en ekstra tilføjelse kan man vælge, at overdække hele eller dele af træterrassen. En overdækket terrasse gør det muligt at anvende den, hvis vejret er dårligt og det kan beskytte dine havemøbler mod regn og dug. En overdækket terrasse kan være med en markise eller en mere permanent løsning i form af termo- eller trapeztag.

Vigtigt at vide med træsterrasser

Når du skal have anlagt en træterrasse, er det vigtigt, at du vælger et materiale, som kan tåle både frost, fugt og de danske vejrforhold. Fordelen ved en træterrasse er, at den kan bygges på ethvert tidspunkt af året. Træterrassen giver ofte et varmt udseende til din bolig og er velegnet til haver med skråninger.

En anden fordel er, at du selv kan vælge farven på terrassen. Dog skal du være opmærksom på, at en træterrasse vil kræve en del vedligeholdelse fra din side. Den skal behandles en gang om året med træbeskyttelse og træolie.

Hvis den er slidt skal den slibes og grundes på samme måde som med alt andet træværk. Derfor kan en træterrasse godt blive glat at gå på, når det regner.